Venter med stamcelleforskning?

Barack Obama signaliserte i et intervju fredag at han ikke vil gjenåpne amerikansk stamcelleforskningen med det første.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Stamceller i embryo."

Når Barack Obama i dag innsettes som USAs president, har han myndighet til å fjerne begrensningene som George W. Bush satt for amerikansk stamcelleforskning.

I 2006 nedla Bush veto i Kongressen mot en lov som skulle åpne for at forskning på nye embryonale stamceller kunne finansieres med føderale midler.

I valgkampen omtalte Obama dette som en begrensing han ville endre på dersom han kom til makten.

I en tale fredag signaliserte han uventet at han antakeligvis vil vente på at Kongressen skal bli enige om dette spørsmålet, i et intervju med CNN.

Les intervjuet med Barack Obama her.

Etterlengtet omgjøring

"Barack Obama vil kanskje ikke oppheve forskningsbegrensningene enda. (Foto: Bbsrock, Wikimedia Commons)"

Nylig skrev en gruppe ledende amerikanske forskere enn kommentar i tidsskriftet Nature, der de lister opp de tre viktigste vitenskapsrelaterte feltene Barack Obama må rydde opp i, og bringe til liv igjen etter åtte år med George W. Bush i Det hvite hus.

Stamcelleforskningen var blant de tre punktene, og mange hadde nok forventet at Obama raskt etter innsettelsen skulle lette på lokket som har ligget over amerikansk stamcelleforskning i nesten tre år. Nå kan det altså ta lenger tid.

- Jeg tror at å ha begge partiers støtte i spørsmålet om stamcelleforskningen, og at vi dermed kan få tøffe abortmotstandere til å se at det er moralske og etiske mekanismer som sikrer forskningen, og at mennesker med Parkinsons sykdom og Alzheimers samtidig kan se et håp der ute – det sender sterke signaler, sa Barack Obama i intervjuet med CNN fredag.

-Jeg liker dessuten ideen om at amerikanernes folkevalgte kan få uttrykke sin mening om et spørsmål som dette.

Referanse:

C. B. Brown. Obama may not lift stem cell limits. Politico, 17.jan. 2009
 

Powered by Labrador CMS