Vektig grunn til daglig trim

Å bedrive temmelig intens fysisk aktivitet minst en halvtime om dagen øker sjansene for å holde vekten stabil over en 20-års periode, ifølge ny forskning.
10.11 2007 05:00

Den amerikanske studien rapporteres å være en av de første som ser på forholdet mellom aktivitet og vekt ved å undersøke mosjonsmønstre over lang tid.

Studien peker klart mot at det ikke finnes grunn til å kutte ut svette økter til fordel for langvarige sofasesjoner, hvis ambisjonen er å holde vekta.

Personer som rapporterte minst 30 minutters intens fysisk aktivitet daglig, som jogging, sykling eller svømming, hadde nemlig over dobbelt så stor sannsynlighet for å beholde en stabil kroppsmasseindeks (KMI) over 20 år. Det går frem av et presseskriv fra Northwestern University, USA.

KMI er en metode for å måle kroppsfett basert på personens høyde og vekt.

Bli mer aktive?

Forskerne gransket data fra over 2.600 deltakere i prosjektet Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA) for å kunne fastslå om mosjonsmønstre preget av høy aktivitet over tid var assosiert med en stabil KMI.

Deltakerne i CARDIA, som var i alderen 18-30 år da studien i sin tid startet, er blitt fulgt i 20 år.

- Resultatene vil forhåpentlig oppmuntre unge mennesker til å bli mer aktive, og til å opprettholde en høy grad av fysisk aktivitet gjennom livet, sier førsteforfatter Arlene Hankinson i presseskrivet.

Hun er forsker og foreleser innen forebyggende helse ved Feinberg School of Medicine ved Northwestern University. Hankinson la fram resultatene sine 5. november, på American Heart Association Scientific Sessions i Orlando, Florida.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

Annonse