Stopp! Stopp! Stopp!

Stopp kjeften på pratmakerne, stopp TV-tittingen, stopp datagalskapen, og del en drink med Bonzo. Det siste av teknologiske morosaker som snek seg under radaren i uka som gikk.

Blipp som glapp


 

Hver uke sveiper en journalist fra forskning.no over saker som det ikke ble tid til å følge opp videre.

Her plottes inn noen av de beste radarblippene som glapp.

Stopp kjeften på dem -

med en skravlejammer fra Japan! Prinsippet er enkelt: Sikt mot kjeftamentet til pratmakeren med en mikrofon som har lasersikte. Tompraten fanges opp, forsinkes 0,2 sekunder og sendes tilbake.

Enhver som har prøvd å snakke mot sin egen forsinkede stemme, vet at tunga går i stå i et fåfengt forsøk på å vente på seg selv. Se videoen! Skål for den talende stillhet - og den lille forsinkelsen!

Stopp TV-tittingen deres -

med en fjernkontrolljammer! Når dominante familiemedlemmer har forskanset seg i sofaen med fjernkontrollen og sitt smakløse favorittprogram, da er din tid kommet.

Umerkelig sniker du din Ninja Remote Stealth Jammer inn under salongbordet, med infrarød synslinje til flatskjermen.

Vips - programkanalene ruller ukontrollert, TVen skrur seg av og på, inntil fjernkontrollens ubesungne herold utstøter primalskriket og forsvinner inn til den gamle bukleskjermen på soverommet, og flatskjermen er din.

Stopp datagalskapen -

Lei av å høre hvor utrolig enkelt det er å bruke en Mac? Ta en tur tilbake til de gylne tider da det enkle virkelig var enkelt - med en manuell klikketi-klakk skrivemaskin!

Vær din egen printerdriver - hent fram den rå muskelkraften i fingrene, og la metallarmene slå Pica 87-fonten rett på papiret! Det eneste du trenger å oppgradere, er fargebåndet.

Del en drink med Bonzo!

Ok - vi vet at livet kan snuble seg til for både tobeinte og firbeinte. Noen ganger trenger vi tår for trøsten.

Nå kan du skåle med gode gamle Bonzo i Cool Pooch Water Bottle, og sammen kan dere hente fornyet livsmot til å skvette videre på livets lyktestolper.

Løp fra zombiene!

Ja, løping er sunt, året rundt, men har du løpt så lenge at du snart kan løpe den gamle femkilometeren opp gjennom Dølle Gjespesens Allé baklengs i søvne, sier du? Ikke hvis alléen kryr av zombier!

Plugg inn Zombies, Run! i smarttelefonen, hør stålånden fra Råtne Roger surkle deg i nakken, og bein ut hva skolisser og stretchbukse kan tåle!

Livet til hundrevis av mennesker avhenger av at du kan samle skatter for å gjenbygge bolverket mot zombie-apokalypsen. Og i god form kommer du også!

Lev lett!

Å reise lett er å reise med lite bagasje. Å leve lett er å bo på færrest mulige kvadratmeter, nærmere bestemt 15. Er det mulig?

Interiørarkitekten Patrick Kennedy viser fram hva du kan presse inn i en hybel uten å få klaus. Inspirasjonen er hentet fra campingvogner. Virkemiddelet er intelligent stabling og rask ommøblering, for eksempel fra middagsbord til gjesteseng.

Målet er billige boliger med bra adresser. Mottoet har Kennedy hentet fra Leonardo da Vinci: Små rom og bosteder setter tankene på rett spor, mens store rom og bosteder fører dem på villspor.

Spill rosa!

Elgitarer har fått en ny designdimensjon, nærmere bestemt 3D. Professor Olaf Diegel ved Massey University har brukt en 3D-printer til å lage filigrannskasser med rosa insekter.

Ponoko er et firma med en visjon om distribuert, personlig produksjon, en slags fabrikk-wiki der Ponoko formidler kontakt mellom bestillere og produsenter. Produksjonsverktøyene er blant annet laserkutting - og 3D-printing.

Tagg lenkene!

Ikke bare bøker, musikk og bilder trenger kopibeskyttelse. Også lenker skal nå få sine egne copyright-lignende tegn på nettet - et direkte-tegn og et indirekte-tegn.

Disse to tegnene foreslås for å tagge idéer (Foto: (Figur: Nettstedet Curator´s Code))
Disse to tegnene foreslås for å tagge idéer (Foto: (Figur: Nettstedet Curator´s Code))

De to tegnene har fått sine egne unicode-koder. Det vil si at de kan brukes av alle moderne datamaskiner i blant annet tekstprogrammer og nettlesere.

Idéen er å tagge direkte-tegnet hvis du twittrer eller på annen måte lenker direkte fra et nettsted, og indirekte-tegnet hvis du lenker til et nettsted som ga deg ledetråder som du selv har endret.

Demokrati for teitinger

Ja, tenkte jeg det ikke! En amerikansk psykolog har funnet ut at inkompetente folk er ute av stand til å vurdere kompetansen eller idéene til andre. Dermed blir det vanskelig for dem å bedømme hvilke kandidater som er verd deres stemme.

Psykologen river seg vel i håret over republikanernes nominasjonsdrama. Og her hjemme er jo denne innsikten åpenbart relevant - unntatt for dem som stemmer på samme parti som meg, naturligvis.

Sosiologi for teitinger

De beskrivende vitenskaper avslører stadig nye sammenhenger. Bloggeren Timothy McSweeney har samlet noen av dem. Visste du for eksempel at 60% av de som stemmer på Newt Gingrich har omtalt kroppsdeler ved et økenavn?

For min del skal jeg starte pensjonistkarrieren med en doktorgrad om sammenhengen mellom menn i Holmestrand med neser over 10 cm som røker Ascot.

Powered by Labrador CMS