De øde øyene som ble til rottemareritt

Fjerntliggende øyer fikk ødelagt dyrelivet sitt etter at rotter fikk herje som de ville. Men nå skal millioner av gnagere fjernes fra jordens overflate.
10.8 2013 05:00


Over 250 øyer verden over gjennomfører rotteutrydningskampanjer. Dette bildet er tatt på Sør-Georgia, hvor stiftelsen South Georgia Heritage Trust har engasjert seg.

NRK har tidligere omtalt det store prosjektet hvor stiftelsen South Georgia Heritage Trust er i ferd med å bruke 70 millioner kroner på å gjøre den søratlantiske øya Sør-Georgia rottefritt. Til sammen skal 10 millioner rotter drepes – noe som gjør dette til det største prosjektet i sitt slag noensinne.

Rottene truer spesielt fuglelivet på øya, hvor rottene ikke har noen naturlig fiende som kan regulere antallet. Sør-Georgia skal ha vært verdens viktigste hekkeøy for sjøfugl, mens antallet i dag er mindre enn én prosent av det opprinnelige.

_____________________

Les hele saken på NRK.no

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

I samarbeid med:


 

Denne saken er produsert av NRK.

Emneord

Annonse

Annonse