Kjønnsnøytrale ord og titler: Uten et begrep som fedrekvote er det lite sannsynlig at norske menn ville tatt permisjon KRONIKK: Det er ikke alltid politisk korrekte begrep fremmer likestilling.
Svalbards spesielle nordlys POPULÆRVITENSKAP: Det er forskjeller mellom nattnordlyset og dagnordlyset. Nattnordlyset domineres av grønt lys, mens dagnordlyset domineres av rødt lys. Hvorfor er det forskjell?
Debatten om koronapandemien i Sverige truer forskningens frihet KRONIKK: Det frie ordskiftet og den frie forskningen begynner å få det trangt, skriver generalsekretæren i Kungliga Vetenskapsakademien.
Hvem har sagt at alle elever skal like kroppsøving? DEBATT: Vi må ikke opprettholde forestillingen om at kroppsøving skal være et trivselsfag i kontrast til teorifagene.
«En journalist utga seg for å være pedofil» POPULÆRVITENSKAP: Det mørke nettet er tilholdssted for alt fra menneskerettighetsforkjempere til pedofile og narkotikaselgere. Hvilke etiske vurderinger gjør norske journalister i dette anonyme landskapet?
Seksuelle tjenester skal ha blitt gitt bort i gave: Kunne dette ha skjedd hvis idretten var mer kjønnsbalansert? KRONIKK: Det har vært liten interesse for å se på konsekvensene av at menn har mest makt i idretten, skriver Hanne Sogn om Anders Besseberg-saken.
Klimaendringer påvirker hvem som spiser hvem i havet POPULÆRVITENSKAP: Varmere hav i nord gjør noen arter til vinnere og andre til tapere. Må myndighetene være føre var og redusere torskekvotene?
Antall elever som velger fag som fransk, spansk og tysk har aldri vært lavere. Har elevene for mange valgmuligheter?
Starlink – et himmelsk dilemma KOMMENTAR: Internett fra titusener av satellitter – velsignelse eller forbannelse? Ja og nei – med tunge argumenter på begge sider. Hvilken vei vipper vektskåla? Døm selv!
Kokt frosk-syndrom i akademia: – Stressmestringskurs og «Full yogic breathing» kan ikke være hele løsningen
Kan vi bli lykkelige uten å ødelegge planeten med økt forbruk? KRONIKK: Når nordmenn blir spurt hva som er viktigste element for lykke kommer familie øverst på listen, på annen plass kommer helse. Langt ned på listen kommer økonomi og inntekt.