Egypt-smugling er milliardbransje

En mumiesarkofag ble konfiskert av politiet i New York, deretter ble en hel smuglerliga rullet opp.
3.8 2011 05:00

Mumiesarkofagen ble funnet hos en antikvitetshandler, og dette er første gang en slik antikvitetssmuglerring har blitt tatt i USA, ifølge LiveScience.

I midten av juli tok amerikanske myndighter ut tiltale mot flere antikvitetshandlere i New York, Virginia og Dubai. De skal ha konspirert for å smugle inn antikviteter sammen med en samler i Virginia.

– Dette er en banebrytende sak for oss. For første gang har et smuglernettverk som selger historiske gjenstander blitt tatt i USA, sier agent James Hayes ved U.S Immigration and Customs Enforcement and Homeland Security Investigations.

Samlingen som ble avdekket var en mumiesarkofag, og andre egyptiske skulpturer. Verdiene i smuglerbransjen for antikviteter regnes for å være på flere milliarder dollar, men det er usikre tall.

Bransjen er også svært utbredt, siden det finnes såpass mange antikviteter og mumier i den enorme egyptiske ørkenen som er svært vanskelig å kontrollere.

 

___________________________

Les hele saken på NRK.no

 

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

I samarbeid med:


 

Denne saken er produsert av NRK.

Emneord