UNESCO støtter ikke kvantemedisin

Firmaet SCIO Norge hevder at UNESCO har en egen avdeling som støtter utvikling av såkalt kvantemedisin. UNESCOs hovedkontor avviser imidlertid påstanden på det sterkeste.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvantemedisinere i Norge hevder de kan kurere kreft og andre lidelser, selv om det ikke finnes dokumentasjon for at metodene virker. Forklaringene på hvordan behandlinga skal fungere er også høyst usannsynlige.

Likevel refererer SCIO Norge til FNs organ UNESCO i markedsføringen av utstyr til såkalt kvantemedisinsk behandling.

SCIO Norge hevder at UNESCO “støtter utviklingen, nå også med en egen avdeling” som blant annet skal “se til at den kvantemedisinske utviklingen ikke bli bremset av økonomiske interesser.”

Denne avdelingen skal være en del av World Academy of BioMedical Technology (WABT). WABT beskriver seg selv som en offisiell organisasjon under UNESCO, under beskyttelse av the Division of Science Policy and Sustainable Development.

- Dette stemmer imidlertid overhodet ikke med virkeligheten, sier Maciej Nalecz, direktøren for UNESCO’s Division of Basic and Engineering Sciences (BES).

- Absolutt ikke sann

- WABT har ingen rett til å bruke UNESCOs logo eller å representere organisasjonen, og den er ikke på lista over NGOer som har et offisielt anerkjent samarbeid med UNESCO. Det er bare en del av en paraplyorganisasjon som er anerkjent av UNESCO, opplyser Nalecz.

- På WABTs nettside hevdes det at denne gruppa jobber “under beskyttelse av UNESCO Division of Science Policies and Sustainable Development (SC/PSD)”.

- Jeg snakket med direktøren av SC/PSD, Mr. Mustafa El Tayeb, og fikk hans forsikring om at denne påstanden absolutt ikke er sann.

- Det har overhodet ikke vært noen forbindelse mellom WABT og PSD noensinne. Mr. El Tayeb vil arbeide for å korrigere den uriktige informasjonen som nå sirkuleres, avslutter Nalecz.

Powered by Labrador CMS