Veteropatene kommer

Norsk Akademi for Naturmedisin satte i fjor i gang en studieretning for veterinærhomøopati - eller veteropati. "Dette studiet gir dyrene de samme valgmuligheter vi mennesker lenge har hatt", heter det i en brosjyre fra Norsk Akademi for Naturmedisin. Faglig ansvarlig Lise Hatledal forteller at interessen for homøopati fra landbruket er økende.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De første veteropatene er allerede under utdanning, og vil stå ferdige med yrkestittelen Veteropat NAN i 2009. Hensikten er å grunnlegge et veteropatforbund innen den tid.

Deltidsutdannelse

Faglig ansvarlig for utdannelsesprogrammet er Lise Hatledal. Hun er utdannet homøopat ved NAN, hundefysioterapeut etter en toårig deltidsutdannelse i Göteborg og driver praksisen Hundehomeopatene.

- I øyeblikket har NAN 19 eller 20 veteropatstudenter. Enn så lenge er dette en deltidsutdannelse, men dette vil forhåpentligvis endre seg ettersom vi nå jobber med å få høyskolestatus, og kunne tilby bachelor- og mastergrader, forteller Hatledal.

Hun forteller at studieretningen til en viss grad er et svar på utfordringer fra veterinærer.

- Halvparten av veteropatutdannelsen består av naturmedisinske fag, mens den andre halvparten er veterinærmedisinske fag. Sistnevnte er det veterinærer som skal undervise i, og studentene skal lære når det er viktig å bruke veterinær.

Økende homøopati-interesse

Som andre har Hatledal ingen gode tall på hvor mange som benytter seg av homøopati, men gjennom sin praksis og arbeidet ved NAN kjenner hun homøopatbransjen godt.

- Antallet hundepasienter er kraftig økende, det samme gjelder katt og hest, og jeg tror det samme kommer til å gjelde produksjonsdyr. Vi ser allerede nå at bønder og folk med produksjonsdyr oftere tar kontakt med homøopat nå enn før, avslutter Hatledal.

Powered by Labrador CMS