Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
(Illustrasjonsfoto: iStockphoto)
Hvordan du heller champagnen i glasset er ikke likegyldig for smaken og bevaringen av boblene.
Personen som skjenker bør ikke sende den legendariske drikken rett ned i glasset, men sørge for at det vinkles en smule, ifølge studien.
Dobbelt så mye karbondioksid ble nemlig bevart i champagnen når den skled ned glassiden, i forhold til når den stupte rett ned.
Med et vinklet glass får boblene en mer skånsom ferd, tror forskerne bak studien, som er publisert i Journal of Agricultural and Food Chemistry. Bli en boblebevarer
Den nye studien skal også være første vitenskapelige dokumentasjon som bekrefter betydningen av å kjøle drikken, både med tanke på smak og boblebevaring.
Det går fram av en pressemelding fra American Chemical Society.
Boblene i sjampis dannes når karbondioksidet som er innenstengt i flasken, slippes løs og etter hvert ender i glasset.
Også tidligere studier har antydet at boblene bidrar til å oveføre smak, aroma og følelsen av drikken i munnen.
Ok; så skjenker du med vinkel og redder flere bobler enn ved tidligere nyttårsfeiringer. Men; fortsatt er det gode sjanser for at det rett og slett skummer over når du heller i glasset.
Vi rekapitulerer raskt en tidligere studie omtalt på forskning no, som gir et lynkurs i å håndtere dette problemet.
Hell littegrann sjampis i glasset, la det bruse og roe seg ned før du fortsetter skjenkingen.
Les mer om finurligheten, som muligens er kjent for de litt mer drevne, i saken Champagnetrøbbel.
Sydvest og tannbeskytter
Husk ellers høye og smale glass når det nærmer seg slaget tolv.