Saken er produsert og finansiert av Institutt for samfunnsforskning - Les mer

Netthets rammer kvinner og menn forskjellig

Nett-TV:

Kvinner og menn opplever forskjellige typer netthat og reagerer ulikt på det. Se forsker Marjan Nadim forklare på under ett minutt.

23.2 2018 05:00

Hvordan reagerer nordmenn på å motta hatmeldinger på nett? Forskere ved Institutt for samfunnsforskning har skrevet flere forskningsrapporter om netthat, og er nå i gang med et nytt forskningsprosjekt om temaet.

De har så langt funnet ut at menn i større grad forteller at netthatet de utsettes for er rettet mot sak og argument, mens kvinner rapporterer om en høyere andel av netthat som handler om personlighet og kjønn.

Det er også klare kjønnsforskjeller i hvordan de blir påvirket av meldingene. Flere kvinner sier for eksempel at det å motta hatmeldinger på nett har gjort dem mer forsiktige med å si meningen sin offentlig.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Likestillingsseminar 7. mars 2018

Vil du vite mer? Meld deg på ISF og Cores likestillingsseminar 7. mars, hvor forskere diskuterer likestillingsperspektiver på netthat, familiepolitikk, lønnsforskjeller, stemmegivning og frivillig arbeid.

Klikk her for mer informasjon og påmelding.  

Annonse

Annonse