Saken er produsert og finansiert av Høgskolen i Oslo og Akershus - Les mer
Anne Birgitta Nilsen er språkforsker ved Høgskolen i Oslo og Akershus. I denne podcasten nøster hun opp i flere begreper som stadig vekk dukker opp i media.

Hva betyr egentlig jihad?

Podcast:

Stadig hører vi begreper som ekstremisme, islamisme og parallellsamfunn, men forstår vi egentlig hva disse ordene betyr? I denne podcasten forklarer en språkforsker hva begrepene innebærer.

1.7 2017 04:00

– Det som er uheldig for muslimer flest, er at det er en liten gruppe ekstremister som har klart å kuppe begrepet jihad, sier språkforsker ved HiOA, Anne Birgitta Nilsen.

I denne podcasten går hun gjennom betydningen bak flere ord som jihad, jihadisme, islamisme, ekstremisme og parallellsamfunn. 

Når er det riktig å bruke disse ordene?

 

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

Emneord