Her er de som danset doktorgraden sin best

Vinneren av årets Dance your PhD brukte salsa og sirkuskunst for å illustrere forskning på hjerteklaffer. Se videoene her.

Jacob Brubert vant nylig førsteplass i tidsskriftet Sciences årlige dansekonkurranse Dance your PhD.  Brubert og forskerkollegaene hans fra University of Cambridge, brukte blant annet stepping, sirkuskunster og salsa for å illustrere hans doktorgrad i biomedisinsk ingeniørfag. Han har studert hjerteklaff-proteser, og hvorvidt det finnes bedre materialer å lage disse av.

– Det krevdes bare noen helger og veldig villige venner for å vinne. Rådgiveren min trodde jeg var gal, men han var støttende, sier vinneren til sciencemag.org.

Jacob Brubert vant en pengepremie på 1000 dollar og en reise til Boston neste år. I Boston får han presentere både dansevideoen og avhandlingen sin på AAAS’ årlige møte. AAAS er forlaget til tidsskriftet Science.

Du kan se alle bidragene til konkurransen her. 

Science kåret også en vinner i hver forskningskategori. Disse vant 500 dollar hver:

Biologi

 Carla Brown fra University of Glasgow vant i kategorien for biologi, for sin dans om genetisk spredning av antibiotikaresistens.  

Samfunnsfag

Margaret Danilovich fra Northwestern University’s Feinberg School of Medicine i Chicago brukte blant annet hiphop-stilen popping for å illustrere sine metoder for å forhindre nedsatt fysisk form hos eldre.

Kjemi

I kategorien for kjemi, var det Evgeny Sogorin fra Institute of Protein Research i Moskva som stakk av med seieren. Ved hjelp av selskapsdans presenterte han sin doktoravhandling om ribosomer som beveger seg gjennom DNA-tråder.

Publikums favoritt

Emmanuelle Alaluf fra Free University of Brussels ble stemt frem som årets publikumsfavoritt. Hennes biomedisinske kreftforskning ble illustrert ved hjelp av ballett.

Powered by Labrador CMS