Annonse

Spilleavhengighet halvert

Oslo (NTB): Det blir stadig færre spilleavhengige som ber om behandlingshjelp. Fjerningen av spilleautomatene får æren. Andre spill har ikke fanget opp automatspillerne.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De to siste årene har stadig færre henvendt seg til landets hjelpe- og behandlingstilbud for spilleavhengige. Det kommer fram i to uavhengige undersøkelser, skriver Aftenposten.

I 2005 påbegynte 549 personer behandling mot spilleavhengighet, mens antallet var sunket til 275 personer i 2007.

Antall henvendelser til Hjelpelinjen for spilleavhengige har gått ned fra 2 133 i 2005 til 1 117 i 2007.

Etter at spilleautomatene ble fjernet, har 90 prosent av behandlingstilbudene opplevd en nedgang i antall personer som søker behandling.

Tallene kommer fram i en kartlegging som Østnorsk Kompetansesenter har gjort, samt en undersøkelse som InFact Markedsanalyse har gjort på oppdrag for spillselskapet Unibet.

Begge er basert på innhentet tallmateriale fra et flertall av landets største behandlingsinstitusjoner for spilleavhengige.

- Nedgangen viser at både seddelforbudet som kom i 2006 og automatforbudet som kom i 2007 har vært effektive grep. Fra rusfeltet vet vi at regulatoriske virkemidler er den mest effektive forebyggingen, sier spesialkonsulent Finn Gyllstrøm ved Østnorsk kompetansesenter til Aftenposten.

Resultatene viser også at ingen andre spill har overtatt den dominerende plassen til spilleautomatene, når det gjelder omfang og avhengighet.

Heller ikke nettpoker - som har hatt en eksplosiv økning de siste årene - har ført til spilleproblemer i nærheten av det omfanget som automatene genererte.

(NTB)

Powered by Labrador CMS