Hjertesvikt og D-vitaminmangel

Washington (NTB-Reuters): Folk med lavt D-vitaminnivå i kroppen har økt risiko for å få hjerteanfall, hjertesvikt og slag, viser ny forskning.
8.1 2008 15:35

Risikoen øker særlig blant dem som i tillegg har høyt blodtrykk, konstaterer forskerne ved Harvard Medical School i Boston.

D-vitamin hjelper kroppen til å ta opp kalsium og regnes som viktig for beinbygningen, men en rekke undersøkelser tyder også på flere andre positive virkninger.

Harvard-forskerne har i fem år fulgt en gruppe menn og kvinner med en gjennomsnittsalder på 59, og fant at risikoen for hjerteanfall økte med rundt 60 prosent blant dem som hadde et lavt D-vitaminnivå i kroppen.

Forskerne tok høyde for andre faktorer som diabetes, høyt kolesterol og høyt blodtrykk.

(©NTB)

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse