Viser arktisk frøhvelv

Statsbygg kan nå vise frem tegningene til det globale arktiske frøhvelvet som skal bygges på Svalbard. Lageret vil bli unikt i verdenssammenheng. Hensikten er å beskytte frøressurser mot plantesykdommer, klimaendring, krigsødeleggelser og naturkatastrofer.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette melder Statsbygg i en pressemelding i dag.

Frøhvelvet skal sikre at det genetiske mangfoldet i verdens matplanter bevares for fremtidige generasjoner. Svalbard har en ideell beliggenhet for dette formålet.

Lageret vil inneholde duplikater av frøsamlinger som allerede er lagret i genbanker andre steder i verden, og vil fungere som et ekstra sikkerhetsnett for verdens matforsyning. Permafrosten på Svalbard vil sikre disse verdifulle ressursene i lang tid selv om elektrisitet/energitilførselene skulle bli borte over en lengre periode.

Statsbygg er byggherre - oppdragsgiver er: Utenriksdepartementet, Miljøverndepartementet og Landbruks- og matdepartementet. Det tas sikte på at anlegget på Svalbard ferdigstilles i løpet av 2007. Byggekostnadene er anslått til cirka 30 millioner kroner.

Bygget prosjekteres av Barlindhaug Consult a/s, som også er arkitekt for bygget ved sivilarkitekt MNAL Peter Søderman.

Se tegningene og få mer informasjon på Statsbyggs nettsider.

Powered by Labrador CMS