Tsunamien ødela korallrev

Indiske forskere konkluderer med at tsunamien har ført til store ødeleggelser på det store korallrevet ved øyrikene Andaman og Nicobar.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Korallrevet, som er det nest største i verden, er nå delvis dekket av gjørme og bunnfall som det vil ta år å få vasket vekk, sa forskerne da de mandag la fram en foreløpig rapport om de langsiktige konsekvensene av flodbølgekatastrofen i romjula.

Seismologen Harsh Gupta, som arbeider i det indiske departementet for teknologi og vitenskap, mener det vil ta minst tre år å gjenopprette den økologiske balansen ved korallrevet.

Andre forskere frykter at det ikke er mulig å reparere skadene på revet. Indiske myndigheter sa mandag også at de vil ha et varslingssystem for tsunamier på plass innen september 2007.

India og øygruppene Andaman og Nicobar ble svært hardt rammet av flodbølgen. I India omkom mer enn 9 200 mennesker, mens 3.000 fortsatt er savnet. På Andaman og Nicobar er over 2 000 av øyboerne bekreftet omkommet i tsunamien, mens mer enn 5 600 er savnet.

(NTB)

Powered by Labrador CMS