Ønsker DNA-ekspertise i Tromsø

Tromsø (NTB): Justiskomiteen ønsker et DNA-fagmiljø i Tromsø i forbindelse med utvidelsen av DNA-registeret.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag offentliggjøres det at justiskomiteen ønsker et DNA-fagmiljø i Tromsø, noe Universitetet i Tromsø har jobbet hardt for.

DNA-registeret skal utvides for å gjelde alle som straffes med fengsel, og det trengs derfor en utvidelse rundt analyse, utdanning og forskning på området, skriver Nordlys.

I dag er det Rettsmedisinsk institutt i Oslo som tar seg av all DNA-analyse i landet.

- Det har vært en fordobling av oppklarte vinningsforbrytelser etter at DNA-analyser ble tatt i bruk. En annen viktig ting er at hittil har politidistriktene måttet betale selv, som har gjort at mange har nedprioritert DNA av budsjettmessige årsaker. Med den nye reformen blir dette statlig finansiert, og da forventer vi at bruken øker. Noe som igjen betyr behov for økt kapasitet for analyse, sier justiskomiteens leder Anne Marit Bjørnflaten (Ap) fra Tromsø, til Nordlys.

Dekan Olav Helge Førde ved medisinsk fakultet på Universitetet i Tromsø er svært glad over de positivt signalene fra Stortinget.

- Om et års tid er kanskje bioingeniørutdanningen på høyskolen og doktorgradsutdanningen ved universitetet på samme fakultet. Det betyr at vi kan tilby et helt løp fra grunnutdanning til forskerutdanning innen samme fakultet. Og det syntes Stortinget var veldig interessant, forteller Førde til Nordlys.

(NTB)

Powered by Labrador CMS