- Japanere må ha mer sex

Mer sex. Det er ekspertråd nummer én for å hindre befolkningsnedgang i Japan.
22.6 2006 09:29

- Japanere har rett og slett ikke nok sex, sier dr. Kunio Kitamura, direktør for Japans familieplanleggingsforening, til avisen Japan Times.

Japans fødselsrate, antallet barn en gjennomsnittskvinne får, falt i fjor til rekordlave 1,25. Demografer regner en fødselsrate på 2,1 som nødvendig for å hindre nedgang i folketallet.

En undersøkelse familieplanleggingsforeningen har gjennomført viser at 31 prosent av japanerne mellom 16 og 49 år ikke hadde hatt sex på over en måned, uten at det var noen spesiell helsemessig eller annen grunn til avholdenheten.

Arbeidsnarkomani blant japanske menn holdes fram som en årsak til den manglende sexlysten. Mange er rett og slett for trøtte. I foreningens undersøkelse svarer 44 prosent av dem som sjelden har sex at de mener det er for slitsomt.

Japanernes manglende sexlyst kommer også fram i en undersøkelse gjennomført av kondomprodusenten Durex i fjor. Der havner Japan nederst på lista.

Japanere har sex 45 ganger om året, mens det globale gjennomsnittstallet er 103.

(NTB)

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse