Flere vil droppe alkoholen

Stadig flere nordmenn mener at vi oftere bør droppe alkoholen, viser en undersøkelse fra MMI.
3.5 2006 10:59

Siden 1995 har MMI årlig undersøkt om nordmenn synes det er greit å drikke alkohol når man er sammen med barn, under graviditet, på jobb, idrettsarrangementer og i andre situasjoner.

Inntil i fjor sank skepsisen til drikking i disse sammenhengene. Men nå har trenden snudd, skriver Aftenposten.

“Fra 1995 til 2005 så man en generell utvikling mot mer liberale holdninger til alkohol. Denne utviklingen ser ut til å ha stoppet i 2006,” heter det i MMIs kommentarer til undersøkelsen.

- Veldig gledelig. Nå får vi virkelig håpe at disse gode holdningene etter hvert også omsettes i handling, sier Trine Stensen Lunde, leder i Alkokutt.

Hun mener det er spesielt hyggelig at den økte skepsisen til alkohol er generell, og at den ikke bare kommer til uttrykk på enkelte områder.

Ifølge undersøkelsen mener så godt som alle nordmenn at man ikke skal drikke alkohol når man kjører bil. Man bør også la være å drikke alkohol når man er på jobb, når man er gravid og når man er sammen med barn, mener folk.

I motsatt ende av skalaen synes folk at det er naturlig å drikke når man er på firmafest og når man er på danskebåten.

(NTB)

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse