Fiskeolje hjelper urolige barn

Fiskeolje kan være til stor hjelp for barn med utviklings- og atferdsproblemer. Oljen gjør det lettere for barna å konsentrere seg og tilegne seg kunnskap, sier fagfolk ifølge København-avisa Politiken.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De britiske forskerne har gitt fiskeoljen til 117 barn i alderen fra fem til tolv år. Alle barna går på vanlige skoler og er utpekt som forsøkspersoner av sine lærere, og spesielt guttene blant dem fikk tydelig forbedret læreevne.

Forskningsresultater fra universitetene i Oxford og Durham i Storbritannia vekker stor interesse også i andre europeiske land. Barnepsykiateren Sven Östlund i Göteborg er i gang med testing av 100 barn med lese- og skrivevansker, skrev Politiken tirsdag.

En del av disse barna er hyperaktive og har fått stilt diagnosen ADHD, en tilstand som forårsaker hyperaktivitet, overdreven impulsivitet og konsentrasjonsproblemer. I Norge antar man at rundt 30 000 barn og 70 000 voksne har ADHD.

Sven Östlund sier ifølge Politiken at hjernen trenger fiskeolje for å kunne fungere best mulig. Både han og hans danske kollega Dorte Damm understreker at det trengs mer forskning, før man kan slå fast hvor stor betydning tilførselen av slik olje kan få.

(NTB)

Powered by Labrador CMS