Færre vil studere i Oslo

Universitetet i Oslo har i år en nedgang i søkertallet på 2,2 prosent i forhold til i fjor, mens Høgskolen i Oslo har 4 prosent færre søkere enn i 2006, viser tall fra Samordna opptak.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Likevel er de to studiestedene i Oslo fortsatt landets største, med 16.000 førstegangssøkere til universitetet og i underkant av 10.000 søkere til Høgskolen i Oslo, skriver Aftenposten.

Samordna opptak har registrert om lag 92.500 søkere til høyere utdanning i år, en nedgang på 1,2 prosent i forhold til i 2006.

Blant de mest populære fagene på Høgskolen i Oslo er fysioterapi, sykepleie og bachelor i økonomi og administrasjon.

Færre søker seg til journalistutdanningen i Oslo enn tidligere, men konkurransen for å komme inn er fortsatt hard. 549 søkere kjemper om 70 studieplasser

Høgskolen har hatt en markant økning i antall søkere til ingeniørutdanningen, mens stadig færre søker seg til lærerutdanningen.

På Universitetet i Oslo er psykologi og spansk blant de mest populære studiene ved årets opptak. 1.514 studenter har søkt på de 50 plassene i profesjonsstudiet i psykologi.

Nederst på lista finner vi teologi med bare 14 søkere til ti studieplasser. Universitet i Bergen har 7.436 søkere i år, en nedgang på 2.7 prosent. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim har 9.745 søkere i år, 1,7 prosent flere enn i fjor.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS