Få UFO'er i 2006

Himmelrommet over Norge var ikke et spennende skue i fjor. Det ble kun rapportert om 68 uidentifiserte flygende objekter i 2006, ifølge foreningen UFO-NORGE.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Kanskje så mye som 20 prosent av disse rapportene gjaldt dessuten hendelser flere år tilbake i tid, sier webredaktør Harald Søvik i UFO-NORGE til Dagsavisen. Enkelte av rapportene fra i fjor dreier seg nemlig om opplevelser helt tilbake til midten av 1980-tallet.

- Vanligvis blir 49 prosent av rapportene henlagt fordi de forteller om hendelser flere år tilbake i tid eller fordi observatøren er usikker på dato, klokkeslett, himmelretning eller hva vedkommende faktisk så, sier Søvik. Ytterligere 49 prosent har ingenting med overnaturlige hendelser å gjøre.

- Denne andelen kan forklares med naturlig forekommende hendelser, for eksempel lyssterke planeter, kometer, meteorer, satellitter, perlemorsskyer, bisoler, fly og værballonger, sier Søvik. Dermed er det bare ynkelige 2 prosent av rapportene hvor det er snakk om reelle uidentifiserte flygende objekter.

- Men et UFO er ikke det samme som en flygende tallerken, et romskip eller noe lignende, forklarer Søvik.

Han mener det på midten av 80-tallet var populært å se UFO-er. På 90-tallet avtok frekvensen. Nå mener han likevel å se en tendens til økt interesse igjen. Blant rapportene fra i fjor finner vi alt fra blå menn i et trebent fartøy ved Samvirkelaget på Ytterøya i Levanger, til røde trekanter som svirret foran en bil i Surnadal. (NTB)

Powered by Labrador CMS