To av tre unge angrer på SMS

Oslo (NTB): 64 prosent av ungdom mellom 15 og 24 år har angret på en SMS eller MMS de har sendt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammenligning sier en tredel av hele den voksne befolkningen at de har angret på en melding de har sendt.

Over halvparten av dem som har sendt meldinger de senere har angret på, har gjort det i sinne, i beruset tilstand eller på grunn av forelskelse, skriver Aftenposten.

Dette kommer fram av en undersøkelse InFact har gjort for mobilselskapet Chess. Et representativt utvalg på drøyt 3.000 personer over 15 år er spurt om sine mobilvaner.

10 prosent av de spurte svarer at de har oppbevart nakenbilder av seg selv på mobilen. Hele 23 prosent av de yngste har hatt slike bilder lagret på sin egen mobiltelefon.

- Dette har med strengt personlige ting å gjøre. For mange har det vært slik at mobilen har vært et sted der man sender, mottar og lagrer strengt personlig ting, og derfor et sted for slike bilder og personlige betroelser, sier professor ved Høgskolen i Agder, Per Egil Pedersen, som har forsket på brukermønstrene i det norske telemarkedet.

På spørsmålene om hvem man ringer og sender mest meldinger til, er det de aller nærmeste som går av med seieren. Kjærester og foreldre er de som får flest mobilsamtaler, mens vi ser ut til å sende mest SMS til venner.

Over halvparten av de spurte sier at de aldri svarer på anrop fra et ukjent eller skjult nummer.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS