En notis fra Universitetet i Oslo - les mer.

Slik kommer UiOs nye forskningsfartøy til å se ut.
Slik kommer UiOs nye forskningsfartøy til å se ut.

UiO kan få verdens «grønneste» forskningsfartøy i 2022

Publisert

UiO vil bygge verdens «grønneste» forskningsfartøy. Hvis regjeringen legger det inn i neste «koronatiltakspakke», kan det sjøsettes allerede om to år.

Forskningsfartøyet FF Trygve Braarud har i en årrekke vært en viktig del av Universitetet i Oslos forskning og undervisning. Det snart 40 år gamle fartøyet er imidlertid modent for utskiftning, men nå er det håp om at UiO kan få et nytt forskningsfartøy allerede i 2022.

Norsk Maritimt Forum, som er den norske maritime næringens interesseorganisasjon med til sammen 700 medlemmer, har nemlig foreslått at UiOs nye forskningsfartøy skal komme inn som et element i regjeringens neste tiltakspakke. Denne pakken er ment å skulle stimulere til ny aktivitet i et næringsliv som er rammet av korona-pandemien.

Håper at regjeringen følger opp

– Dette er en svært gledelig nyhet, og vi håper nå at regjeringen vil følge opp forslaget fra Maritimt Forum. Vi har stort behov for et nytt skip som kan brukes til viktig forskning og utdanningen av fremtidens havforskere, og derfor begynte vi å planlegge dette nye forskningsfartøyet for cirka tre år siden. Nå er vi kommet så langt at det bare er å trykke på knappen. Hvis vi får denne bevilgningen, kan det nye forskningsskipet bli sjøsatt allerede om to år, sier dekan Morten Dæhlen ved UiOs matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN).

Les mer om forskningsskipet på titan.uio.no