En notis fra Universitetet i Oslo - les mer.

Hver lørdag gjennom sommeren deler UiO-forskere norsk mediehistorie i beste sendetid på P2.
Hver lørdag gjennom sommeren deler UiO-forskere norsk mediehistorie i beste sendetid på P2.

Hør Norgeshistorie på NRK P2 i sommer

Publisert

Var det offentlig sensur i vikingtida? Og har polariseringen i mellomkrigstidas offentlighet noe til felles med dagens mediebilde? I sommer får du svar, når forskere fra Det humanistiske fakultet ved UiO fyller sendeflatene i NRK P2 med podkastserien «Medienes stemmer og maktens sensur».

– Fagfolkene som deltar i serien presenterer overraskende analyser og kommer med gode og artige eksempler som gjør det enkelt for lytterne å følge med. Publikum trenger ikke forhåndskunnskap for å høre på, forteller Ellen Cathrine Lund, faglig leder for norgeshistorie.no og produsent for podkastserien.

Norsk historie i et medieperspektiv

De elleve episodene som sendes på NRK P2 fra lørdag 6. juni er andre sesong av Norgeshistories podkast. Der første sesong handlet om klimahistorie, er temaet nå media.

– Du får høre norgeshistorien på en ny måte. Gjennom et medieperspektiv får lytterne innsikt i aktuelle temaer som ytringsfrihet og polarisering. Serien gir spennende innfallsvinkler til hvordan en norsk offentlighet har vokst frem og hvordan folk har brukt den, sier Lund.

Programleder er Anders Brenna, og gjestene er forskere ved Det humanistiske fakultet.

Første episode sendes lørdag 6. juni kl. 07.03, med reprise kl.15.03 for de som ikke er morgenfugler.

Les hele saken på UiOs hjemmesider