En notis fra Universitetet i Oslo - les mer.

Catherine Bradley har mottatt ERC Consolidator Grant for sitt forskningsprosjekt om musikalsk kreativitet i Europa i perioden år 1000 til år 1500.

20 millioner til historisk forskning på musikk

Catherine Bradley og prosjektet BENEDICAMUS får omtrent 20 millioner norske kroner fra Det europeiske forskningsrådet (ERC) for å følge et musikalsk øyeblikk gjennom 500 år.

– Jeg er veldig glad for å få to millioner euro til forskningsprosjektet mitt. Med disse skal jeg bygge et forskningsteam for musikkultur før år 1500 her på Universitetet i Oslo, sier Bradley, som er førsteamanuensis ved Institutt for musikkvitenskap.

«La oss prise herren», synger kristne mot slutten av gudstjenesten. I europeisk kristendom har denne strofen, som på latin lyder «Benedicamus Domino», vært en gjenganger i mange hundre år. Nå skal musikkforsker Catherine Bradley studere betydningen av øyeblikket hvor strofen synges. Måten middelalderens kirkesangere eksperimenterte med Benedicamus Domino på er relevant for å forstå hvordan musikk blir til i dag, og det er dette BENEDICAMUS-prosjektet skal belyse.

– Vi skal undersøke hvordan Benedicamus Domino ble en katalysator for de musikalske og poetiske teknikkene som oppsto i middelalderen og renessansen, og som fortsatt brukes i dag, sier forskeren.

Les mer om prosjektet på nettsidene til Universitetet i Oslo

Powered by Labrador CMS