Odile Eisenstein er professor II ved Kjemisk institutt. En del av prisen er en tur for å forelese for studenter i Storbritannia.  (Foto: UiO)
Odile Eisenstein er professor II ved Kjemisk institutt. En del av prisen er en tur for å forelese for studenter i Storbritannia. (Foto: UiO)

Odile Eisenstein får internasjonal kjemipris

Den norske kjemikeren Odile Eisenstein får «the Centenary Prize» fra britiske Royal Society of Chemistry. Hun jobber på Universitetet i Oslo Centre  for Theoretical and Computational Chemistry (CTCC).

Prisen gis til fremragende kjemikere som også er svært gode formidlere. Eisenstein får 5000 pund i tillegg til en medalje og en tur til de britiske øyer for å forelese. Arbeidet hennes handler om å dechiffrere og analysere kjemiske reaksjoner, som blir brukt til å utvikle nye produkter på bedre og mer bærekraftige måter.

Eisenstein sier at hun er svært beæret over prisen og over å havne i samme gruppe som fremstående kjemikere fra en rekke ulike land og fagområder. Hun påpeker at hun er glad for å bidra til å øke antall kvinnelige kjemikere som har fått denne prisen.

 – Jeg gleder meg også veldig til å møte kommende forskere på forelsningsturen, sier hun.

Powered by Labrador CMS