En notis fra Universitetet i Bergen - les mer.

Nå vil forskerne finne ut hva du tenker og gjør når det er pandemi.
Nå vil forskerne finne ut hva du tenker og gjør når det er pandemi.

Hvordan reagerer du på pandemien?

Nå vil forskerne finne ut hva du tenker og gjør når det er pandemi.

Forskere fra tre fakulteter ved UiB går nå sammen om å finne ut hvordan nordmenn reagerer under koronapandemien. Forskerne lager en ekstraordinær utgave av Norsk Medborgerpanel.

Medborgerpanelet gjør store spørreundersøkelser og er det eneste webpanelet i Norge som eies av et universitet, og som kun har forskningsformål.

Over syv tusen har allerede svart

– Mandag morgen snakket jeg med Ideas 2 Evidence, firmaet som utformer spørreundersøkelsene teknisk for oss, og de kunne fortelle at 7042 svar var kommet inn allerede, forteller Elisabeth Ivarsflaten, leder for Medborgerpanelet.

– Det er 45 prosent av de som fikk tilsendt spørreskjema nå sist fredag, og vi har aldri før fått en så høy responsrate så raskt!

Mer enn ti tusen tilfeldig utvalgte norske borgere blir i disse dager bedt om å svare på spørsmål om sin opplevelse av helse, økonomi, politikk og hverdagsliv i denne spesielle situasjonen.

Ivarsflaten tror dette blir utrolig gode data, og hun og de andre forskerne kan nå trekke et lettelsens sukk. Det er viktig at mange svarer på spørreundersøkelsen, siden forskerne trenger et visst antall svar for å kunne være sikre på resultatene i undersøkelsen.

Les mer om undersøkelsen på hjemmesidene til Universitetet i Bergen

Powered by Labrador CMS