En notis fra UiT Norges arktiske universitet - les mer.

Det har lenge vært jobbet med å få på plass en samisk sykepleierutdanning i Kautokeino. Oppstart vil være i 2021.
Det har lenge vært jobbet med å få på plass en samisk sykepleierutdanning i Kautokeino. Oppstart vil være i 2021.

UiT-bidrag skal styrke samisk sykepleierutdanning

UiT Norges arktiske universitet deltar i arbeidet med å få på plass en egen nasjonal retningslinje på nordsamisk for den samiske sykepleierutdanningen i Kautokeino.

UiT vil ha det faglige ansvaret for gjennomføring når det nye utdanningstilbudet slår opp dørene i 2021, og deltar nå også i arbeidet med å utvikle nasjonal retningslinje på samisk for den kommende sykepleierutdanningen.

– Det er viktig med helsepersonell som både har samisk kulturforståelse og som kan kommunisere godt med mennesker på de samiske språkene. Det vil den nye utdanningen og retningslinjene legge vekt på, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Egen forskrift

Det er Sametinget som har ønsket seg en egen forskrift om nasjonal retningslinje for samisk sykepleierutdanning. Det støtter nå Kunnskapsdepartementet. For at perspektiver fra alle de samiske språksamfunnene skal trekkes inn i arbeidet fra starten av, blir Nord universitet bedt om å delta i dette arbeidet sammen med UiT og Samisk høgskole.

Retningslinjen skal i denne omgang oversettes til nordsamisk siden det er UiT og Samisk høgskole som skal gi utdanningen når den starter opp.

Les mer om arbeidet på hjemmesidene til UiT

Powered by Labrador CMS