En notis fra UiT Norges arktiske universitet - les mer.

Kristina Junttila Valkoinen og Joseph Diab reiser til den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix. (Foto: David Jensen)
Kristina Junttila Valkoinen og Joseph Diab reiser til den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix. (Foto: David Jensen)

Tromsø-forskere til Forsker Grand Prix

Joseph Diab og Kristina Junttila Valkoinen fra UiT Norges arktiske universitet gikk til topps i den regionale finalen i Forsker Grand Prix i region nord. Til helgen skal de forsvare UiTs ære under den nasjonale finalen i Stavanger. Den regionale finalen fant sted i Tromsø onsdag 25. september. Den nasjonale finalen holdes i Stavanger lørdag 28. september. Aktørene er nøye valgt ut. De får bare fire minutter på seg til å vinne juryens og publikums gunst med sin forskning.

Vinner av førsteplassen, Joseph Diab fra Institutt for farmasi, holdt foredrag om inflammatorisk tarmsykdom.

– Jeg har hatt mange presentasjoner, men ingenting kan sammenlignes med dette. Når noen kommer til deg og sier at nå forstår de hva jeg forsker på og sier de vil leve sunnere liv... Du kan ikke putte en pris på det, sier han.

Den solide andreplassen gikk til Kristina Junttila Valkoinen fra Kunstakademiet som formidlet sin forskning innen kunstfagpedagogikk ved hjelp av performancekunst.

– Helt i starten var det litt skummelt, men publikum var varmt og med. Det var veldig artig, for jeg fikk dem med på alt jeg ville gjøre, sier hun.

Les mer om Forsker Grand Prix på nettsidene til UiT

Powered by Labrador CMS