Annonse

Multimedia: Sunne kolonihager og kortreist mat

Kolonihager er blitt trendy, og kortreist mat er ikke alltid bedre for miljøet.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.


 

Kolonihager ble opprinnelig anlagt for å gi blokkboere i byer en mulighet til nyttig matauk.

Nå er kolonihager blitt trendy, og en måte å vise sin sosiale status på.

Kortreist mat har en miljøvennlig klang.  Likevel - mat fra traktene omkring deg gir ikke nødvendigvis mindre energiforbruk og miljøutslipp enn mat som har reist langt, men er dyrket i stor skala.

Hver søndag legger vi ut en ny podcast om nytt fra forskningsverdenen. Du hører Bjørnar Kjensli, redaksjonssjef i forskning.no, i samtale med programledere i Radio Nova, Bengt Magnus Sjøberg Carlson og Martine Rand. Programmet er et samarbeid mellom forskning.no og Radio Nova.

Flere podcaster:

Powered by Labrador CMS