En notis fra Sintef - les mer.

Anne Marthine Rustad er forskningsleder ved Sintef.
Anne Marthine Rustad er forskningsleder ved Sintef.

Kåret til en av Norges fremste tech-kvinner

Forskningsleder Anne Marthine Rustad ved Sintef kåret til en av Norges fremste tech-kvinner.

For fjerde året på rad kårer Abelia og ODA-Nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi og ledelse som karrierevei.

– Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men i dag er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen.

– Derfor ønsker Abelia og ODA å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia.

Løftes frem som rollemodell

Anne Marthine Rustad jobber som forskningsleder i Sintef, og brenner for mulighetene industriell kunstig intelligens fører med seg. Hun setter stor pris på oppmerksomheten, og utdyper:

– Det er alltid veldig hyggelig å bli anerkjent for det arbeidet man gjør, og så er det viktig med denne typen utnevnelser for å skape rollemodeller for kvinner innen teknologi, for å vise dem at dette er en mulig karrierevei.

Les mer om kåringen på hjemmesidene til Sintef

Powered by Labrador CMS