Snorre Gulla og Jannicke Wiik-Nielsen har vunnet Veterinærinstituttets forskningspris og formidlingspris for 2018. (Foto: Bryndis Holm)
Snorre Gulla og Jannicke Wiik-Nielsen har vunnet Veterinærinstituttets forskningspris og formidlingspris for 2018. (Foto: Bryndis Holm)

Får pris fra Veterinærinstituttet for beste forskning og formidling

Veterinærinstituttets forskningspris går til forsker Snorre Gulla i forskningsgruppe fiskehelse.

I år fikk Gulla stor oppmerksomhet for sin siste artikkel, der han har utviklet et molekylært typing-system for bakterien Yersinia ruckeri, som forårsaker sykdommen Yersiniose hos fisk.

Han baserer seg på samme teknologi som i farskapstesting og kriminalsaker til å detaljert beskrive både den globale populasjonsstrukturen i Y. ruckeri, og til å identifisere husstammer i norske oppdrettsanlegg.

Veterinærinstituttets formidlingspris 2018 går til forsker Jannicke Wiik-Nielsen for en spennende og utradisjonell måte å formidle fra fag og forskning.

Wiik-Nilsen tar bilder gjennom elektronmikroskop, hvor hun forstørrer motivene opptil 60 000 ganger. Siden elektronmikroskopet bare har mulighet til å fremstille bildene i svart-hvitt fargelegger Wiik-Nielsen bildene for å gjøre det lettere å se strukturer og kontraster.

Hun har vunnet to priser i den internasjonale konkurransen Arts in Science, blitt plukket ut til fotoutstillingen til The Royal Photograpic Societyog får publisere bilder i Science Photo Library.

Les mer på Veterinærinstituttet sine nettsider.

Powered by Labrador CMS