En notis fra Universitetet i Stavanger - les mer.

James Thomson og May Linn Auestad går videre til finalen i Forsker Grand Prix. (Foto: Mari Løvås)
James Thomson og May Linn Auestad går videre til finalen i Forsker Grand Prix. (Foto: Mari Løvås)

Skoleforskere fra Stavanger til Forsker Grand Prix

I den regionale finalen i Stavanger gikk May Linn Auestad fra Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger av med seieren. Hun vil sammen med James Thomson fra Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora UH-fakultetet ved samme universitet representere regionen i den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix på lørdag.

May Linn Auestad ble beste forskningsformidler med sine to fire-minutters foredag om mattelærerens påvirkning på elevers holdninger og valg. Hun har forsket på mulige sammenhenger mellom lærerens tankesett og hvordan elevene ser på sine egne muligheter for å lære.

James Thomson ble nummer to med foredrag der han spør om elever skal ha en egen stemme. Thomson har spurt 19 engelsklærere fra Norge, Sverige og Storbritannia om hvilke råd de gir elever angående personlige pronomen, og om de skal være påståelige eller forsiktige i sine innleveringer.

Alle deltakerene hadde forberedt to presentasjoner på fire minutters lengde av sitt eget forskningsprosjekt. I tur og orden stod de på scenen med sine tilmålte fire minutter. på kulturscenen Stavangeren. I morgen vil de to regionale vinnerne være blant de 10 forskertalenter fra hele landet som kjemper om den gjeveste seieren.

Les mer om Forsker Grand Prix på nettsidene til UiS

Powered by Labrador CMS