Påtroppende rektor ved HiOA, Curt Rice.  (Foto: Sonja Balci)
Påtroppende rektor ved HiOA, Curt Rice. (Foto: Sonja Balci)

Nytt fra akademia: Curt Rice blir ny rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus

Høgskolen i Oslo og Akershus tilsetter Curt Rice som ny rektor fra 1. august.

Rice kommer fra en stilling som professor på Institutt for språkvitenskap ved Universitetet i Tromsø (UiT).

Han er professor med doktorgrad i lingvistikk fra University of Texas.

Vil sette fotavtrykk

Den påtroppende rektoren har klare tanker om hvor han ønsker å ta HiOA videre.

– Høgskolen har en viktig rolle i å støtte opp om velferdstjenestene. Vi må dyrke frem fagmiljøer på toppnivå og en suveren administrasjon som legger til rette for kjerneoppgavene, sier Rice.

– Jeg vil arbeide for at HiOA skal ta den plassen institusjonen fortjener. Vi skal sette tydelige fotavtrykk både nasjonalt og internasjonalt, og selvsagt skal vi bli universitet.

HiOAs nye rektor er i dag leder for Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning (Kif) og styreleder i forskningsdatabasen Cristin. Han har ledererfaring fra Senter for fremragende forskning i teoretisk lingvistikk og fra sin tid som prorektor for forskning og utvikling ved UiT.

Blir HiOAs første tilsatte rektor

Curt Rice blir den første rektoren som er tilsatt, etter at HiOA i fjor vedtok å gå over fra valgt ledelse til enhetlig ledelse med tilsatt rektor. Et bredt sammensatt innstillingsutvalg med representanter for ansatte og studenter har vurdert og intervjuet kandidatene.

– Jeg er overbevist om at Curt Rice vil bli en god og tydelig leder for HiOA. Han har solid erfaring med ledelse og forskning, og jeg tror han vil sette HiOA på kartet gjennom å være en markant debattant i spørsmål om høyere utdanning, sier styreleder og dagens rektor, Kari Toverud Jensen.

––––-

Les hele saken på HiOA.no

Powered by Labrador CMS