En notis fra NTNU - les mer.

Ben Goldacre er lege, forsker, fagbokforfatter og aktiv samfunnsdebattant og vil at all medisinsk forskning må gjøres offentlig tilgjengelig slik at «uønskede» forskningsresultater ikke kan holdes skjult. (Foto: Gaius Cornelius / wikimedia commons CC BY-SA 3.0)

Ben Goldacre til vitenskaps-festival i Trondheim

En del medisinske forskningsdata blir aldri publisert fordi de ikke passer inn med legemiddelindustriens ønskede resultater. Det vil den profilerte forskeren og formidleren Ben Goldacre til livs. I juni deltar han på vitenskapsfestivalen The Big Challenge i Trondheim.

Goldacre betegnes som en rockestjerne innen kritisk forskningsjournalistikk.

Som lege, forsker, fagbokforfatter og aktiv samfunnsdebattant tar han tydelig til orde for at all medisinsk forskning må gjøres offentlig tilgjengelig slik at «uønskede» forskningsresultater ikke kan holdes skjult.

Han har markert seg som en krass kritiker av uvitenskapelig formidling av helsestoff og medisin i mediene. I løpet av de åtte årene han skrev i spalten «Bad Science» i avisa The Guardian, nådde han ut til mange lesere.

I 2008 ga han ut boka «Bad science», og med den fikk han også et stort internasjonalt publikum; boka er oversatt til over 30 språk. På norsk har den fått tittelen «Kvakksalverne. Et oppgjør med tvilsom medisin, falske slankekurer og naive medier».

Les mer om Goldacre på Gemini.no.

Powered by Labrador CMS