Det ble registrert færre ulver i Skandinavia i vinter enn året før.
Det ble registrert færre ulver i Skandinavia i vinter enn året før.

Nedgang i antall ulver i Skandinavia

Ifølge nye anslag er det 510 ulver i Skandinavia. Det er en liten nedgang fra i fjor.

Det kommer fram i Rovdata og Viltskadecenter sin årlige rapport med bestandsstatus for den skandinaviske ulvebestanden.

I vinter ble det påvist til sammen 51 valpekull født i Skandinavia i 2022, som er en nedgang på tre kull fra året før. Av de 51 dokumenterte valpekullene ble tre kull påvist i helnorske revir, seks kull i revir på tvers av riksgrensen mellom Norge og Sverige og 42 kull i helsvenske revir, skriver Rovdata.

– Mens antall helsvenske kull er uendret fra i fjor, er det påvist ett færre helnorsk kull og to færre kull i grenserevir. Det medfører at antall ulver beregnes litt lavere enn i fjor, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

Hvor mange ulver det er i Sverige og Skandinavia beregnes ved å multiplisere antall påviste valpekull med ti. Metoden inkluderer både levende og døde ulver gjennom hele registreringsperioden.

I Norge har myndighetene mål om å registrere alle ulver innen for landets grenser. I mai ble det kjent at det i vinter var registrert totalt 89–92 ulver i helnorske revir og grenserevir eller på vandring i landet. Det var første gang på sju år at det ble registrert under 100 ulver, og var en nedgang på nesten 30 prosent fra året før.

—————

Denne saken kan du også lese på engelsk på sciencenorway.no

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS