En notis fra Norges geologiske undersøkelse - les mer.

Et bilde som skaper undring?
Et bilde som skaper undring?

Send foto til «Tiårets geologibilde»

Norges geologiske undersøkelse (NGU) og selskapet GeoPublishing inviterer til en fotokonkurranse som illustrerer viktige begivenheter og minneverdige øyeblikk i geofaglig kartlegging, forskning og forvaltning de siste ti årene.

Har du et blinkskudd som du gjerne vil dele med andre? Et foto eller en illustrasjon som viser en viktig oppdagelse, en spesiell begivenhet eller et faglig gjennombrudd i tiåret 2010 – 2019?

Smakebiter

- Ti år med en rivende utvikling i geofagene krever et aldri så lite tilbakeblikk. Derfor har vi tatt initiativet til en upretensiøs fotokonkurranse, som kan gi smakebiter på hvordan forskning og bruk av geofaglig kunnskap har endret hverdagen til oss nordmenn, forteller forsker Morten Smelror ved NGU og geolog Terje Solbakk i GeoPublishing.

- Vi er på jakt etter bilder som har bidratt til å flytte grenser, eller som satte et verdig punktum for et vellykket forskningsprosjekt, sier de to og legger til:

- Et vippepunkt eller en startstrek. Et oppsiktsvekkende foto, noe ekstra interessant, noe som de færreste har sett. Et bilde som skaper undring. Eller uro. Eller smittsom glede. En kjemisk reaksjon. Et minnesmerke.

Premier til ti

Geologiske prosesser, landskap i endring, framtidas mineraler, fortidas ukjente liv, dyphavets hemmeligheter, fjellenes åpne leksikon, det største, de minste og den eldste, eller yngste.

10 bidrag blir premiert.

Bilder og illustrasjoner sendes til [email protected] innen 1. mai 2020. Vinnerne blir annonsert 31. mai 2020.

Les mer om fotokonkurransen på hjemmesidene til NGU

Powered by Labrador CMS