En notis fra Norges forskningsråd - les mer.

En eremittkreps med ei sjørose på ryggen. (Foto: Per Harald Olsen / NTNU)
En eremittkreps med ei sjørose på ryggen. (Foto: Per Harald Olsen / NTNU)

Levende krabber og kråkeboller på torget i Trondheim

Biologer og havforskere på forskningstorget under Forskningsdagene i Trondheim nøyer seg ikke med å fortelle om livet i havet.

De henter opp pansrede sjøstjerner, eremittkrepser med brennhet samboer på ryggen, grønne kråkeboller med store tenner, pyntekrabber med alger på skallet og mye annet spennende som lever i Trondheimsfjorden. Så kan barn i alle aldre få førstehånds kjennskap til noe av alle de spennende skapningene som lever under havoverflaten.

– Det blir fargerikt, eksotisk og spennende, så her er det bare å glede seg, sier marinbiolog og formidler Henriette Vaagland, Institutt for biologi, NTNU.

Hun kaller det et ta-på-akvarium, for her kan de besøkende få lov å stikke hendene oppi og altså bruke alle sanser for å bli kjent med dyrelivet i havet.

– Det er fantastisk å oppleve hvordan barna blir helt oppslukt av ta-på-akvariet vårt. Og vi skjønner at vi lykkes med formidlingen når unger som har vært der med skoleklassen på fredagen, kommer tilbake med bestemor på lørdag – for å dele sin oppdagerglede, forteller Vaagland.

Les mer om forskningstorget i Trondheim på nettsidene til Forskningsdagene

Forskningsdagene 2019

Denne notisen er skrevet i forbindelse med Forskningsdagene, hvor årets tema er miljø.

Forskningsfestivalen arrangeres over hele landet og varer fra 18. september til og med 29. september.

Her kan du lese mer om årets arrangement.

Powered by Labrador CMS