En notis fra Norges forskningsråd - les mer.

En eremittkreps med ei sjørose på ryggen. (Foto: Per Harald Olsen / NTNU)
En eremittkreps med ei sjørose på ryggen. (Foto: Per Harald Olsen / NTNU)

Levende krabber og kråkeboller på torget i Trondheim

Publisert

Biologer og havforskere på forskningstorget under Forskningsdagene i Trondheim nøyer seg ikke med å fortelle om livet i havet.

De henter opp pansrede sjøstjerner, eremittkrepser med brennhet samboer på ryggen, grønne kråkeboller med store tenner, pyntekrabber med alger på skallet og mye annet spennende som lever i Trondheimsfjorden. Så kan barn i alle aldre få førstehånds kjennskap til noe av alle de spennende skapningene som lever under havoverflaten.

– Det blir fargerikt, eksotisk og spennende, så her er det bare å glede seg, sier marinbiolog og formidler Henriette Vaagland, Institutt for biologi, NTNU.

Hun kaller det et ta-på-akvarium, for her kan de besøkende få lov å stikke hendene oppi og altså bruke alle sanser for å bli kjent med dyrelivet i havet.

– Det er fantastisk å oppleve hvordan barna blir helt oppslukt av ta-på-akvariet vårt. Og vi skjønner at vi lykkes med formidlingen når unger som har vært der med skoleklassen på fredagen, kommer tilbake med bestemor på lørdag – for å dele sin oppdagerglede, forteller Vaagland.

Les mer om forskningstorget i Trondheim på nettsidene til Forskningsdagene