En notis fra Nord universitet - les mer.

Anne Tjønndal er veldig opptatt av forskningsformidling på en ny og spennende måte. (Foto: Jan Erik Andreassen).
Anne Tjønndal er veldig opptatt av forskningsformidling på en ny og spennende måte. (Foto: Jan Erik Andreassen).

Tatt opp i Akademiet for yngre forskere

Anne Tjønndal ved Nord universitet er tatt opp som medlem av Akademiet for yngre forskere. Hun er med andre ord en av de beste unge forskerne i landet. Å bli tatt opp som medlem i Akademiet for yngre forskere (AYF) er definitivt ikke alle forunt. Det prestisjefylte akademiet skal nemlig ikke bestå av flere enn 40 forskere under 38 år i Norge, i tillegg til ti internasjonale forskere. Og selve medlemskapet har en varighet på fire år.

Nylig ble det kjent at én av de tolv nye medlemmene som ble tatt opp nå i høst er 31 år gamle Anne Tjønndal, førsteamanuensis ved Fakultet for samfunnsvitenskap, Nord universitet.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å bli tatt opp som medlem. Både for meg personlig og for Nord universitet er dette viktig og stort, sier hun.

Akademiets visjon er å være en tydelig stemme i faglig og forskningspolitisk debatt. De viktigste formålsparagrafene er at akademiet skal være en tverrfaglig møteplass, en forskningspolitisk plattform, en pådriver for nyskapende forskningsformidling og en attraktiv vitenskapelig debattarena.

Tjønndal er spesielt opptatt av nyskapende og mer spennende forskningsformidling enn det akademia er vant med.

– Forskere må kommunisere ut i verden og være med på å stimulere unge forskere. Derfor må vi gjøre noe annet enn å bare skrive artikler eller kronikker som akademia alltid har gjort.

– Det er et stort forbedringspotensial der ute i markedet og vi må tenke nyskapende og digitalt. Vi må tenke bilde, lyd og video. Hvordan kan jeg formidle min forskning på Instagram eller via en podcast? Mulighetene for å benytte nye og spennende formidlingsmåter er store, sier hun.

Les mer om saken på hjemmesidene til Nord universitet

Powered by Labrador CMS