En notis fra Nord universitet - les mer.

Hanne Solheim Hansen mønstret offisielt på som Nord universitets nye rektor den 1. august 2019. (Foto: Bjørnar Leknes)
Hanne Solheim Hansen mønstret offisielt på som Nord universitets nye rektor den 1. august 2019. (Foto: Bjørnar Leknes)

– Nord universitet kan bli blant de beste i Norge

1. august tiltrådte Hanne Solheim Hansen offisielt som rektor ved Nord universitet. Det etter å ha vært konstituert rektor siden januar i år.

En periode på et drøyt halvår hvor hun har ledet universitetet gjennom en svært krevende tid dominert av saken om fremtidig studiestedsstruktur.

En sak som endte opp med å bli storpolitikk og gjenstand for diskusjon i Stortingets spørretime en rekke ganger.

– Jeg har ofte fått spørsmål om hvorfor jeg vil utsette meg for enda mer av dette kjøret. Selv om det nok kommer til å bli krevende også fremover, tror jeg likevel det blir på en annen måte.

I styremøtet den 26. juni vedtok styret ny studiestedsstruktur. Samme dag vedtok de også i tilsette Solheim Hansen som ny rektor ved Nord universitet. Det fire år lange åremålet startet offisielt 1. august.

– Først og fremst må vi få etablert oss som et stabilt og godt universitet. I media har det blitt stilt spørsmål om Nord er godt nok, så det må vi få spikret slik at det ikke blir et spørsmål lenger.

– Noe av det viktigste vi må jobbe med i den sammenheng er forskning. Her ligger vi et stykke bak de beste i sektoren, derfor må vi ha mye mer forskningsaktivitet i de fagmiljøene som tilbyr våre studieprogram. Vi ser at vi er på rett vei, så nå må vi sørge for å opprettholde trykket på ph.d.-ene, slik at nivået fremover blir som i 2018, da vi hadde 30 kandidater som avla doktorgrad.

Les hele intervjuet med Hansen på nettsidene til Nord universitet.

Powered by Labrador CMS