Forskere vil finne løsninger som gjør det mulig å bruke mindre plast i matemballasje.(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Vil redusere bruken av plast i matemballasje

– Vi å finne løsninger som gjør det mulig å redusere plastbruken, sørge for mer gjenvinnbare materialer i matemballasje, og samtidig sikre at maten beholder både kvaliteten og holdbarheten, forteller seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima.

Hun er ansvarlig for forskningsdelen i det nyoppstartede prosjektet ReducePack.

Både matprodusenter og leverandører innen emballasje, etiketter og pakkemaskiner, deltar i prosjektet.

– Vi må utnytte ressursene optimalt, og det betyr minst mulig avfall. Det handler om både å ta vare på maten og benytte emballasjeløsninger som er gunstig fra et miljøståsted, sier Marit Kvalvåg Pettersen.

Det er spesielt tre måter prosjektdeltakerne vil jobbe med å redusere avfallet:

  • Redusere plastforbruket ved å utvikle nye emballasjematerialer basert på fiber som råstoff
  • Reduserer plastforbruket ved å utvikle emballasjeløsninger med redusert materialforbruk
  • Redusere plastbruken ved å utvikle, tilpasse og utnytte materialer som er gjenvinnbare

Les mer om prosjektet på nettsidene til Nofima.

Powered by Labrador CMS