Oddvin Sørheim (t.v.) mottar prisen fra Brandon Fields, sponsor fra firma PIC. (Foto: Davey Griffin/AMSA)
Oddvin Sørheim (t.v.) mottar prisen fra Brandon Fields, sponsor fra firma PIC. (Foto: Davey Griffin/AMSA)

Internasjonal pris til Nofima-forsker

Published

American Meat Science Association har tildelt International Lectureship Award for 2018 til Oddvin Sørheim, forsker ved avdeling trygg og holdbar mat i Nofima.

Denne prisen blir gitt til forskere som fremmer internasjonalt samarbeid og bygger ny kunnskap innen kjøttforskning. Sørheim har i mange år arbeidet med pakking og kvalitet på kjøtt på Nofima.

Sørheims spesialområde er farge på kjøtt, og han har et nært samarbeid med amerikanske fagmiljøer.

I tillegg til å jobbe for norsk kjøttbransje, har han hatt oppdrag og vært konsulent i Europa, USA, Sør-Amerika, Australia og Afrika. I Tanzania har han bidratt til mer bærekraftig og effektiv verdikjede for storfekjøtt.

Les mer om prisen på Nofimas nettsider.