En notis fra NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet - les mer.

Når Gaute Einevoll ikke lager podcast, er han professor i fysikk ved NMBU og UiO. (Foto: Håkon Sparre)
Når Gaute Einevoll ikke lager podcast, er han professor i fysikk ved NMBU og UiO. (Foto: Håkon Sparre)

Vettug podcast fra NMBU

Publisert

"Vett og vitenskap" er en ny podcast fra NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Her håper fysikkprofessor Gaute Einevoll å drive folkeopplysning sammen med et bredt spekter av gjester.

Temaene vil både være knyttet til dagens store utfordringer, for eksempel knyttet til globalt miljø og helse, og spenner fra hjerneforskning til mat, via insekter, økonomi og menneskenes byggeklosser.

– Det er et mål å skille mellom objektive vitenskapelige funn, som vi alle kan være enige om, og verdivurderinger som vil variere fra person til person. Om sigarettrøyking er farlig er et vitenskapelig spørsmål, hva vi som samfunn eventuelt skal gjøre med det er mer et verdispørsmål. Jeg håper mange vil like podcasten og, som meg, lære noe nyttig eller artig av den, sier Einevoll.

Lanseringen av Vett og vitenskap markeres med en live-podcast på Vitenparken på Campus Ås 22. november. Her vil flere av gjestene danne et panel som skal diskutere utvalgte temaer, og programlederen skal naturligvis geleide både dem og publikum gjennom kvelden.

Les mer om den nye podcasten på nettsidene til NMBU