Inger-Lisa Møen, førstelektor i musikk ved NLA Høgskolen, er opptatt av at barnehagelærere skal synge og utøve musikk med barna, fordi barn veldig gjerne vil holde på med musikk. (Foto: Jo Stevenson/NLA Høgskolen)

Inger-Lisa Møen blir førstelektor i musikk ved NLA

– Mange tenker at «jeg kan ikke synge, jeg har ikke lært det», men musikk er mer enn den underholdningen vi ser på TV. Musikk er også en samværsform, noe vi gjør sammen, sier Inger-Lisa Møen.

Hun underviser ved barnehagelærerutdanningen på NLA Høgskolen og har nylig fått opprykk til førstelektor i musikk. Selv begynte hun både å spille piano og å synge i kor da hun var seks år gammel. Egentlig litt for liten, ifølge henne selv, men hun fikk bli med fordi storesøsteren hennes begynte da.

– Alle barn liker å holde på med musikk. De vil veldig gjerne, men kan bli begrenset av voksne som ikke føler seg kompetente nok til å være med, er hennes erfaring.

Derfor jobber hun med å gjøre barnehagelærerstudentene ved NLA Høgskolen trygge på at de kan synge og utøve musikk sammen med barna.

– I barnehagelærerutdanningen snakker vi en del om hva det vil si å kunne musikk, og vi prøver å flytte forestillingen om hva det vil si å kunne musikk. Musikk er først og fremst noe vi gjør sammen, ikke noe vi skal vise frem. Som barnehagelærer synger du – ikke fordi du er så flink til å synge – men fordi barna vil synge med deg. Hvilke signaler sender du til barna hvis du ikke er med å synge fordi du ikke er «flink» nok? spør Møen.

Samtidig er hun opptatt av at det er mulig både å finne sitt eget potensial og utvikle det – det hjelper å øve!

Powered by Labrador CMS