En notis fra NIBIO - les mer.

Nye kart viser potensialet for grønnsaksdyrking i ulike deler av landet, og kan bidra til å øke den norske grønnsaksproduksjonen. Her er brokkoli i vekst.
Nye kart viser potensialet for grønnsaksdyrking i ulike deler av landet, og kan bidra til å øke den norske grønnsaksproduksjonen. Her er brokkoli i vekst.

Nye grønnsakskart viser hvor det er best å dyrke

Norske forbrukere etterspør stadig mer grønnsaker. Nye kart viser potensialet for grønnsaksdyrking i ulike deler av landet. Kartene kan bidra til å øke den norske grønnsaksproduksjonen.

Spørsmålet er hvor i landet potensialet er størst for dyrking av ulike vekster. Nylig lanserte NIBIO femten grønnsakskart som kan gi en del av svaret. Kartene er tilgjengelige på nettet.

Matminister Bollestad ser nytten

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad hilser de nye kartene velkommen. Hun sier i en kommentar at grønnsakskartene vil være nyttige i planlegging av økt norsk produksjon for å imøtekomme den økte etterspørselen.

- Endelig har vi fått kart som viser potensial for dyrking av grønnsaker. Forbrukerne etterspør stadig mer frukt og grønt. Når bonden og forvaltninga skal svare på denne etterspørselen, vil de nye kartene være et godt hjelpemiddel, sier matminister Bollestad.

- Mitt inntrykk er at både næring og forvaltning er opptatt av å øke andelen av norskproduserte grønnsaker. Da er det viktig å ha kunnskap om naturgrunnlaget.

Bollestad peker på at mange aktører i verdikjeden har nytte av denne typen kartbasert informasjon og ser fram til at grønnsakskartene blir tatt i bruk.

Les mer om de nye grønnsakskartene på hjemmesidene til NIBIO

Powered by Labrador CMS