Det ser ut til å bli et dårlig rypeår i nord, ifølge tall fra Hønsefuglportalen.  (Foto: Jan Frode Haugseth/Wikimedia commons CC BY-SA 3.0)
Det ser ut til å bli et dårlig rypeår i nord, ifølge tall fra Hønsefuglportalen. (Foto: Jan Frode Haugseth/Wikimedia commons CC BY-SA 3.0)

Slik blir årets rypesesong

Det går mot et dårlig rypeår lengst nord i landet, mens det er betydelig bedre mange steder lenger sør. Det er det generelle bildet som tegner seg etter at årets hønsefugltakseringer er gjennomført. Her har forskerne beregnet antall fugl per kvadratkilometer i hvert område. 

Det meste av dataene fra disse takseringene registreres og lagres i Hønsefuglportalen, hvor interesserte kan gå inn å sjekke resultatene nå i september.

Generelt vil det oppleves som et middels rypeår, men flere steder oppleves som bra med rype takket være en relativt god produksjon.

– Det er en formidabel innsats som legges ned, og et slikt prosjekt ville aldri kunne blitt gjennomført uten en betydelig mengde frivillig innsats. Dette prosjektet er et godt eksempel på hva man kan få til når det er mange som drar i samme retning, sier Erlend B. Nilsen, prosjektleder for Hønsefuglportalen.

Powered by Labrador CMS