Jostein Gripsrud i samtale med journalist Hilde Kvalvaag om innvandringsdebatten i de skandinaviske landene. Danskene har hatt den mest voldsomme debatten, men i Sverige sprekker «meningskorridoren» og Sverigedemokratene slipper til med islamkritikk i mediene.  (Foto: Walter Wehus, UiB)
Jostein Gripsrud i samtale med journalist Hilde Kvalvaag om innvandringsdebatten i de skandinaviske landene. Danskene har hatt den mest voldsomme debatten, men i Sverige sprekker «meningskorridoren» og Sverigedemokratene slipper til med islamkritikk i mediene. (Foto: Walter Wehus, UiB)

Podcast: – Tonen er mest aggressiv i Danmark

Hør medieprofessor Jostein Gripsrud i snakke om innvandringsdebatten i de skandinaviske landen i denne podcasten.

– Å la alle stemmer komme til orde er en forutsetning for et levende demokrati. Frp gav en stemme til de som var redde eller skeptiske til innvandringstakten, det var ingen andre som påtok seg den jobben, sier professor Jostein Gripsrud ved Institutt for informasjons- og medievitskap i denne podcasten.

Gripsrud leder et nytt forskningsprosjekt som skal se på hvorfor de skandinaviske landene har hatt så ulik offentlig debatt om innvandring. Med på prosjektet er en rekke forskere ved instituttet, samt partnere i København, Stockholm, Oslo og Trondheim.

– Meningen er å beskrive, analysere og sammenligne det offentlige ordskiftet omkring innvandring de tre landene gjennom 45 år. Gjennom prosjektet vil vi også belyse hvordan offentligheten egentlig fungerer når liberale demokratier skal takle viktige og komplekse samfunnsspørsmål, sier Gripsrud.

 

Podcasten er produsert av Tane Holm Høisæter og Hilde Kvalvaag ved Kommunikasjonsavdelingen, Universitetet i Bergen. Lydklipp fra NRK og Sveriges Radio er gjengitt med tillatelse

Powered by Labrador CMS