ScienceNorway.no skal spre forskningsnyheter fra Norge til den langt større verden.

Mer enn fire millioner sidevisninger på ScienceNorway i 2019

REDAKTØREN HAR ORDET: I fjor lanserte vi ScienceNorway.no - forskning.no på engelsk. Og resultatene overstiger alle forventninger.

I september startet forskning.no opp ScienceNorway.no. For forskningen er internasjonal. Norske forskere samarbeider med forskere fra hele verden, og stadig flere forskere med internasjonal bakgrunn jobber i Norge.

Samtidig er det fortsatt amerikansk og britisk forskning som dominerer i internasjonale medier. En egen kanal for norske forskningsnyheter er derfor viktig og nødvendig.

ScienceNorway.no er ny, men bygger på flere års erfaring i et nordisk samarbeid. Derfor har vi hatt drahjelp og en gledelig bratt stigning i lesertallene på forskningsnyheter på engelsk fra Norge.

Vi er veldig fornøyd med å ende på 4,2 millioner sidevisninger i 2019.

Mini-forskning.no

ScienceNorway.no byr på samme miks av stoff som forskning.no, men i slankere versjon. Her finner du nyheter om norsk forskning. I Researcher's Zone har vi samlet kronikker, blogger og populærvitenskapelige artikler.

Dessuten bringer ScienceNorway hele bredden av forskningsformidling fra universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter og andre som er med i forskning.nos eierforening.

Hvor kommer leserne fra?

Hoveddelen av leserne kommer fra de store engelskspråklige landene, ifølge Google Analytics. Det er også interessant at de nordiske landene kommer så høyt opp på lista over besøksland. Vi vet at det blant annet er mange forskere som jobber i Norge, men som ikke leser norsk, som bruker ScienceNorway.

Disse landene kommer leserne fra, ifølge Google Analytics.

Mest lest i 2019:

Lista over mest leste artikler publisert i 2019 på ScienceNorway skiller seg på noen punkter fra den tilsvarende lista for forskning.no. Internasjonale lesere har samme interesse for helseforskning, men er langt mer interessert i historie og vikinger enn de som leser norsk. Den norske økonomiske modellen blir også godt lest.

Og de leser gjerne langt, og deler det de liker. For eksempel ble det store artikkelen om Fimbulvinteren publisert på julaften, og er allerede delt over 1500 ganger på Facebook.

Også miljøsaker og naturvitenskapelig forskning blir mye lest på ScienceNorway.no, selv om disse temaene ikke klarer å danke ut den store interessen for norsk historie.

Powered by Labrador CMS