Det har de senere årene kommet nye, strengere regler for hummerfisket, men så langt er det ifølge forskerne ingen tegn til at dette har hjulpet på bestanden.  (Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen, NTB scanpix)
Det har de senere årene kommet nye, strengere regler for hummerfisket, men så langt er det ifølge forskerne ingen tegn til at dette har hjulpet på bestanden. (Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen, NTB scanpix)

Forskere og fiskere vil ha hummerfiskerregister

Havforskere og fritidsfiskere mener det haster med å få innført en pålagt registrering for alle som fisker hummer. I dag starter hummersesongen.

Det er en kjempejobb for forvaltningen å gjennomføre gode tiltak. Men med en påmeldingsordning til hummerfiske så hadde vi fått mye bedre verktøy for å ta vare på hummerbestanden, mener Havforsker Alf Ring Kleiven.  (Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal, NTB scanpix)
Det er en kjempejobb for forvaltningen å gjennomføre gode tiltak. Men med en påmeldingsordning til hummerfiske så hadde vi fått mye bedre verktøy for å ta vare på hummerbestanden, mener Havforsker Alf Ring Kleiven. (Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal, NTB scanpix)

– Det blir fisket mye ulovlig, så en registrering hadde vært fint. Jeg håper det kommer fort, sier fritidsfisker og leder for forbundet Norges fritids- og småfiskerforbund i Risør, Småfisker’n, Finn Arvid Moland til NRK.

Det har de senere årene kommet nye, strengere regler for hummerfisket, men så langt er det ifølge forskerne ingen tegn til at dette har hjulpet på bestanden.

– Fritidsfiske står for opp mot 80 prosent av fiske på hummer på Sørlandet, så det er klart av vi har null oversikt over hvor mye som tas ut. Det er en kjempejobb for forvaltningen å gjennomføre gode tiltak. Men med en påmeldingsordning til hummerfiske, så hadde vi fått mye bedre verktøy for å ta vare på hummerbestanden, sier havforsker Alf Ring Kleiven. 

Powered by Labrador CMS
Powered by Labrador CMS